U bevindt zich hier: Home > Over ons

Over Kunstsmederij Huub Elshoff & Zn.

Toen hij 14 jaar was, is Huub Elshoff zijn opleiding als smid begonnen bij Smederij Nijmeijer te Losser. Voordien had hij een 2 jarige opleiding gehad bij de ambachtschool te Oldenzaal. Als 15 jarige is hij begonnen met een 2 jarige avondschool VMTO. Tot zijn 18de is hij werkzaam geweest bij smederij Nijmeijer waar hij alle kneepjes van het vak leerde, van paarden beslaan tot mooie smeedwerken maken. Hij had een grote waardering voor zijn leermeester Nijmeijer, een vakman in hart en nieren.

Vanaf zijn 18de jaar is hij naar een groter metaalbedrijf gegaan om de nodige ervaring op te doen. Deze werd onderbroken door de diensttijd van ruim 2 jaar. Hier was hij ook werkzaam in de metaal. Hij heeft nog 1 ½ jaar bij een landbouwmechanisatie bedrijf gewerkt voordat hij op zijn 26 jaar voor zichzelf begon met Kunstsmederij Elshoff bij zijn ouders in een schuur.

Hij groeide daar al snel uit de voegen en ging in 1973 naar de Oldenzaalsestraat in Lonneker waar de kunstsmederij nog steeds gevestigd is. Hij werd opgenomen bij de BKR te Overijssel en heeft verschillende kunstwerken op zijn naam staan, tevens werden er exposities georganiseerd met kunstwerken van zijn hand. In 1997 is zijn zoon Matthijs in de zaak gekomen. Hij heeft de fijne kneepjes van het vak geleerd van zijn vader. Samen zijn ze verantwoordelijk voor vele mooie, unieke en op maat gemaakte werken die hun weg naar de klant vinden.